Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвРазбира се, трябва да поздравим абитуриентите, тези млади

...
Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвРазбира се, трябва да поздравим абитуриентите, тези млади
Коментари Харесай

Проф. Леандър Литов: Между 5 и 10 хиляди абитуриенти ще напуснат България

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Нова Тв

Разбира се, би трябвало да поздравим зрелостниците, тези младежи, които сега са на вълната на страстта, само че това, за което може би ще си коства тук да поговориме, е оттук насетне накъде, накъде са ни проблемите. Моите наблюдения през последните години демонстрират, че първо понижава броят на децата в тази страна, т.е. броят на хората, които приключват. Второ, за положително или неприятно, само че една немалка част от тези деца ще потеглят за чужбина, някъде сред 5 и 10 хиляди от тези към 50 хиляди, които са се явили на матури. 

Това сподели проф. Леандър Литов от катедра " Атомна физика " на СУ в " Пресечна точка " по Нова Тв.

Добре, надяваме се, че част от тях най-малко ще се върнат и ще оказват помощ за положителното на тази страна. Обаче другият стеснителен факт е към какво се ориентират тези хора. Ако би трябвало да бъдем почтени и погледнем какви са потребностите на страната, къде има недостиг, какви фрагменти ни трябват, вие ще видите, че ни трябват хора, които имат жестоко казано механически умения и обучение, т.е. обучение, обвързвано с естествени науки и тяхното приложение в разнообразни сфери на живота, което са по този начин наречените технологии. А и това ни е нужно за просперитета на нашата страна, тъй като в XXI век просперитетът на страната се дефинира от опцията й тя да развива високотехнологични производства, това е базово условие. За страдание, в случай че погледнете статистиката, ще видите, че голяма част от тези деца се ориентират към стопанска система, към право, социология логика на психиката и по този начин нататък. Лошо няма, такива хора би трябвало да имаме, само че не в това количество, което имаме. Защото една голяма част от нашите университети сега се занимава с произвеждане на хора, които няма да работят по специалността, която са приключили, и това е стеснителен факт, за който би трябвало да бъдат взети ограничения, сподели още проф. Леандър Литов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР